Duke 790 - Jauda un agresija
PIEDZĪVOJUMI SĀKAS TUR, KUR CEĻŠ BEIDZĀS
KTM uzsāk revolucionāru Enduro motociklu ražošanu Ziņas
KTM uzsāk revolucionāru Enduro motociklu ražošanu

KTM ir gandarīts atzīmēt jaunu globālu pavērsienu, paziņojot, ka tiks uzsākta pasaulē pirmā sērijveida Enduro motocikla ar degvielas iesmidzināšanas 2T (divtaktu) dzinēju, ražošana. Oficiālā KTM 250 EXC TPI un KTM 300 EXC TPI modeļu iepazīstināšana notiks maijā.

Austrijas ražotājs ir labi pazīstams ar saviem revolucionārajiem tehnoloģijas sasniegumiem, un šogad KTM pārsteidz ar pavisam ko jaunu – Enduro motociklu ar degvielas iesmidzināšanas 2T dzinēju modeļu ražošanu, kas būs daļa no 2018. gada Enduro motociklu modeļu klāsta. Ar KTM nelokāmo apņemšanos vienmēr būt bezceļu motociklu sporta augšgalā, kurā oranžais brends ir izcīnījis čempionu titulus vairāku gadu garumā, jaunākā un aizraujošākā attīstība motociklu tehnoloģijā ir ieraudzījusi dienas gaismu.

Tas, ka KTM Izpētes un Attīstības departaments Mattighofenas pilsētā Austrijā ir strādājis pie šīs tehnoloģijas, nav bijis nekāds noslēpums. Jaunā tehnoloģija piedāvā ievērojamas priekšrocības pār karburatora motociklu modeļiem, ieskaitot krasi samazinātu degvielas patēriņu, kā arī vairs nav nepieciešams iepriekš samaisīt degvielu ar eļļu vai mainīt karburatora regulējumus degmaisījuma veidošanai. Jaunie divtaktu TPI modeļi piedāvā pavisam jaunu pieredzi jaudas piegādes un braukšanas ziņā, kas kārtējo reizi demonstrē KTM uzticību tā bezceļu saknēm un tradīcijām. Kā šī tirgus līderi, KTM tic, ka jaunais divtaktu motors, ar degvielas iešprices sistēmu, zināms kā TPI (transfer Port Injection), ir revolucionārs. Vairāk informācijas būs pieejama no 2017. gada 15. maija.

Šī ir visnotaļ aizraujoša attīstība priekš KTM. Mēs esam attīstījuši šo divtaktu dzinēju, ar degvielas iesmidzināšanas sistēmu, jau kādu laiku. Mūsu mērķis bija radīt konkurētspējīgus motociklus ar visām degvielas iesmidzināšanas sistēmas priekšrocībām, lai tas iederētos mūsu READY TO RACE mantrā. Ir notikusi intensīva testēšana, un, mūsu Izpētes un attīstības departamentam, ir nācies ņemt vērā vairākus aspektus attīstības procesā, veicot milzu soli šajā segmentā. Mēs ar nepacietību gaidām, kad varēsim atklāt jaunos 2018. gada KTM 250 EXC TPI un KTM 300 EXC TPI motociklus šī gada maijā. Eiropā šie motociklu modeļi parādīsies jau vasaras sākumā, savukārt ASV un Kanādā, jaunie 2018. gada KTM 250 XC-W TPI būs limitētā daudzumā un pieejami rudens beigās,” sacīja Jošimurs Sauers, KTM Produktu Mārketinga menedžeris.

Latvijā motocikli tirdzniecībā būs pieejami 2017. gada jūnijā standarta versijā, savukārt no jūlija būs pieejama SIX DAYS versija.