Duke 790 - Jauda un agresija
PIEDZĪVOJUMI SĀKAS TUR, KUR CEĻŠ BEIDZĀS
Andris Grīnfelds izcīna 3. vietu Eiropas Superenduro posmā Ziņas

2018. gada SUPERENDURO sezona, ar teicamiem panākumiem turpinās Latviešu sportistam Andrim Grīnfeldam, kurš aizvadījis 2. posmu “FIM Europe” Eiropas kausā. Sacensības norisinājās Spānijas pilsētā Bilbao, Bizkaia arēnā, vairāk kā 6000 skatītāju priekšā aizvadītajā sestdienā.

Andris ar veiksmīgu debiju pārsteidza visus jau pirmajā posmā Polijā, kur izcīnīja augsto 2. vietu. Šoreiz dodoties uz sacensībām mērķis bija skaidrs – turpināt iesākto cīņu par medaļu kopvērtējumā.

Andra komentārs par secensībām:“Treniņos braucu piesardzīgi, izmantojot iespēju izmēģināt maksimāli daudz trajektorijas, jo finālos tas ir būtiski brīžos, kad daudzi braucēji krīt ērtākajās trajektorijās. Kvalifikācijā gribēju uzrādīt labu laiku, pirmais aplis deva 5. vietu, atpaliekot tikai četras sekundes no līdera. Apli vēlāk piedzīvoju divus kritienus, viens no tiem bija visai neveiksmīgs kūlenis pāri stūrei, paldies Dievam bez traumām.Pirmajā finālā gan jutu nelielu stīvumu pēc kvalifikācija kūleņa, starta pirmajā līkumā izvairoties no saķeršanās, aizbraucu kaut kur pa vidu, tad sākās pakaļdzīšanās līderiem, brauciena lielāko daļu turpināju 4.vietā, bet beidzamajā aplī aizcīnījos līdz 3.vietai.
Otrajā fināla braucienā, starta līkumā atkal vairāki braucēji krīt, bet veiksmīgi tiku ārā, lai arī aizbraucu no beigām, pēc pus apļa aizcīnījos līdz 5. vietai, drusku vēlāk pa akmeņu elementiem apsteidzu vairākus braucējus un ieņemu 2 pozīciju. Tad sākās sīva cīņa ar pašreizējo kopvērtējuma līderi, bet vienā no elementiem abi piedzīvojam kritienus, tomēr viņš tika ātrāk atpakaļ uz motocikla un ieguva handikapu man priekšā. Rezultātā abos braucienos 3. vieta un attiecīgi šīs sacensības noslēgtas ar godalgotu trešo vietu.”

Patreiz kopvērtējumā Andris Grīnfelds ieņem 2. vietu un punktu sadalījums ir ļoti blīvs, tāpēc paradzams, ka viss izšķirsies tieši fināla posmā Zviedrijā – 31. martā.

“FIM Europe” kauss ir kā starta posms ceļā uz Pasaules čempionātu, kurā sacenšas 14 pasaulē spēcīgākie braucēji, lai cīnītos par Pasaules čempiona titulu,kas pateicoties sadarbībai ar atbalstītājiem Kurbads, Ghetto Games un KTM motociklu pārstāvi Latvijā, salonu “Motofavorīts” vairs nav tikai nesasniedzams nākotnes mērķis!